Sofra
Soğan çorbası hem sağlıklı hem de lezzetli. İşte sizlere soğan çorbası tarifi... Soğan çorbası nasıl yapılır?

MURAT POLAT

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 adet orta boy soğan
    8 su bardağı et suyu
    100 gram tereyağı
    1 su bardağı un
    Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
    Tuz, karabiber

    Servis için: 100 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
    4 adet tost ekmeği
Et suyunu kaynatın. Soğanları piyazlık doğrayıp, tereyağında karıştırarak yumuşayana kadar soteleyin. Un ekleyip, karıştırmaya devam edin. Soğanlı karışımı kaynayan et suyuna ekleyip, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Blenderden geçirip, tuz ve karabiber ilave edin. 20 dakika daha pişirin. Kaşar peyniri ekleyin. Sunum için: Tost ekmeklerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşene dek kızartın. Fırından almaya yakın üzerlerine kaşar peyniri serpiştirin. Kaşar peyniri eriyince fırından alıp, çorbayla birlikte servis yapın.