Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg ahtapot
    Ahtapotun üzerini geçecek kadar su,
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı galeta unu
    2 adet kırmızı biber
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet fesleğen
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım limon
    1'er çay kaşığı nar ekşisi ve tuz

    Üzeri için:
    Yarım çorba kaşığı nar ekşisi

    Servis için: Roka, göbek salata
Ahtapot ve suyu 1 saat 10 dakika haşlayın. Kırmızı biberle ahtapotu blenderde kıyma haline getirip kenara alın. Yumurta, galeta unu, kıyılmış maydanoz ve fesleğen, karabiber, yarım limonun suyu, nar ekşisi ve tuzu kıymaya ilave ederek iyice yoğurun. İstenen büyüklükte köfteler yaparak teflon tavada kızartın. Servis tabağına alarak üzerine nar ekşisi gezdirin. Roka ve göbek salata ile servis yapın