Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet lüfer balığı
    Yarım çay bardağı zeytinyağı
    2 adet patates,
    4 diş sarımsak
    1 su bardağı yoğurt
    Tuz, reyhan
    2 çorba kaşığı tereyağı
Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin. Daha sonra kılçığını ayıklayıp didikleyin. Tuz ve reyhanla karıştırın. Patatesleri kibrit çöpü ebatlarında doğrayıp kızartın.Sarımsakları kıyıp yoğurtla karıştırın. Lüfer balığını derin bir kaba alarak sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Sonrasında servis tabağına alın. Üzerine kızarttığınız patatesleri yerleştirin. Erittiğiniz tereyağını gezdirerek servis yapın