Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet lipsos (250-300 gram)
    100 gram akya balığı
    1.5 litre su, 2 adet patates
    1 adet küçük boy soğan
    Yarım havuç
    150 gram kalamar
    (halka doğranmış)
    100 gram karides
    150 gram ahtapot
    1 adet kereviz
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    5-6 diş sarımsak
    Tane karabiber, tuz
    Terbiye için: 2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 adet yumurta sarısı
    Üzerine: 2 adet haşlanmış
    ahtapot bacağı
Tencereye suyu koyun. Patatesleri irice dilimleyip, yarım havuç, tane karabiber, sarımsak, ortadan kestiğiniz fakat ikiye ayırmadığınız soğanı suya atın. Doğranmış kerevizi ekleyin. Zeytinyağını ilave edin. Su kaynamadan 5 dakika önce kalamarları atın. Kaynayınca da lip sosu ve akya balığını ekleyip, 7-8 dakika suda tutun. Daha sonra balıkları tencereden dağılmadan alıp, karidesleri atın. Terbiye için, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 adet yumurta sarısını çırpın. Kaynamakta olan sudan 4 çorba kaşığı alıp, terbiye malzemesi ile karıştırın ve yavaşça tencereye ilave edin. İyice karıştırıp, lip sosu da tekrar tencereye atın. 2 dakika sonra tencerenin altını kapatıp, buğulamayı servis tabağına alın. Haşlanmış ahtapot bacaklarıyla süsleyerek servis yapın.