Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket tagliatelle
    1 paket krema
    1 çorba kaşığı tereyağı, dereotu
    4 dilim somon balığı

    Sos için:
    1 adet esmer kesme şeker
    1 tatlı kaşığı hardal
    Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
    İnce kıyılmış dereotu
Tencereye 4-5 su bardağı su koyup, kaynatın. Tuz ilave edip, 1 paket tagliatelle'yi 7 dakika haşlayın ve süzün. Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, 1 paket kremayı ekleyin. İçine ince kıyılmış dereotunu katıp, tagliatelle'yi koyun ve karıştırın. Ayrı bir yerde, sos malzemesini karıştırın. Yıkanan somonları bu sosta en az 1 saat bekletin. Daha sonra fırın tepsisine dizip, 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Tagliatelle'nin üzerinde servis yapın.