Sofra

3 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Omlet için:
    6 adet yumurta
    Yarım çay bardağı süt
    1 çorba kaşığı tarhun
    2 çay kaşığı pul biber
    Tuz
    Somon pastırması için:
    2 dilim somon pastırması
    1 çay kaşığı çekilmiş karabiber l 1 çay kaşığı çekilmiş beyaz biber
    Süslemek için:
    4 dal roka
    4-5 dal maydanoz
    4-5 dal dereotu
    Limon dilimleri
Yumurtaları geniş bir kaba kırıp üzerine süt, tarhun, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Küçük bir tavayı yağlayın. Yumurtalı karışımdan bir kepçe yardımı ile alarak tavaya döküp pişirin. Bu şekilde 5 adet küçük omlet hazırlayın. Somon pastırması dilimlerini kırmızı ve beyaz biberle tatlandırın. Daha sonra dilimleri ikiye bölün. Bir adet omleti servis tabağına alın üzerine roka, dereotu ve maydanoz yaprakları yerleştirin. Onların üzerine 1 parça somon pastırması koyun. Aynı işlemi omletler bitene kadar tekrarlayın. En üste bir dilim limon koyarak servis yapın.