Sofra

2 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Çocuk

MALZEMELER

    1 kg patates
    5-6 adet sosis
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
    Beşamel sos için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı un
    Bir buçuk su bardağı süt

    Süslemek için:
    Havuç, zeytin ezmesi
Patatesleri haşlayıp süzüldükten sonra kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alın ve tuz ekleyip iyice ezin. Beşamel sos için, bir tavada kızdırdığınız tereyağında unu kavurun. Sütü ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu patatesin içine katın ve karıştırın. Sosisleri haşlayın ve halka şeklinde doğrayın. Patatesin yarısını civciv şeklinde bir kalıba yayın. Üzerine sosis ve kaşar peyniri serpin. Kalan patatesi sosisli karışımın üzerine yayın. Civcivi kalıbından yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine çıkarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 5-10 dakika pişirin. Servis tabağına aktarın. Havuçtan kanat, zeytin ezmesinden göz yaparak ikram edin.