Sofra

Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    1 adet orta boy lahana
    250 gram havuç
    250 gram yeşil domates
    250 gram küçük sivri acı biber
    4-5 adet kırmızı biber, 2 adet kelek
    250 gram kaya tuzu
    1 su bardağı nohut
    250 gram üzüm
    1 kahve fincanı üzüm sirkesi
    10-15 diş sarımsak, 1 adet limon
    6-7 adet kereviz sapı
Havuçları soyup, kaynar suya atın. 2-3 dakika bekletip çıkartın ve iri iri dilimleyin. Lahanayı irice doğrayın. Domatesleri ve kırmızı biberleri ikiye kesin. Kelekleri dört parçaya ayırın. Kavanozun alt kısmına nohutların ve üzümlerin yarısını boşaltın. Sebzeleri kavanoza yerleştirirken aralara sarımsakları atın. Limonu dilimleyip sebzelerin üstüne sıralayın. En üste yıkanmış kereviz saplarını, kalan nohutları ve üzümleri yerleştirin. Kaya tuzunu kavanozu dolduracak kadar suda eritin. Bir gece dinlendirdikten sonra kavanoza boşaltın. Sirkeyi ekleyin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, serin bir yerde olgunlaşmasını bekleyin.