Sofra
Mevsim geçişlerinde hastalıklara karşı direncinizi arttırmak için en iyi yöntem evde hazırladığınız şifalı reçeteler olabilir. Kolay tarifle evde kaynatabileceğiniz dilerseniz kahvaltılarda da tüketebileceğiniz narenciyeli öksürük reçeli tarifi...

Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2-3 adet orta boy portakal

    Yeteri kadar su

    100 gram kurutulmuş gülhatmi çiçeği

    100 gram kurutulmuş papatya

    3 su bardağı tozşeker

    Yarım limonun suyu

    1 adet çubuk tarçın

    1 küçük parça zencefil

Portakalların beyaz kısımları üzerinde kalacak şekilde kabuklarını rendeleyin. Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi ile kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp portakalları soğuk sudan geçirin ve süzün. Ilındığı zaman küçük parçalar halinde doğrayıp, kenara alın. Gülhatmi çiçeği ile papatyayı ayrı bir tencerede 3 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı su ilavesi ile pişirin. Kaynamaya başlayınca portakalları ekleyin. Limon suyunu katın ve kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Kıvama gelip gelmediğini anlamak için reçelden bir kaşık alın ve tabağa damlatın. Suyu yayılmıyorsa reçeliniz olmuş demektir. Tarçın ve zencefil katıp bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Soğuduktan sonra kavanozlara aktarın.