Sofra

Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 kg turşuluk salatalık
    10-15 diş sarmısak
    Yarım su bardağı nohut
    3 çorba kaşığı kaya tuzu
    1 adet limon
    2 su bardağı üzüm sirkesi
    5-6 yaprak kereviz sapı
12 su bardağı suda, kaya tuzunu eritin. Bu suyu bir gece bekletin. Salatalıkları yıkayıp sularının süzülmesi için kevgirde bekletin. İçlerine suyun geçmesi için büyük bir iğneyle birkaç yerinden delin. Salatalıkları kavanoza diklemesine dizin. Aralarına ayıklanmış sarmısakları ve nohutları atın. Beklemiş tuzlu suya
2 su bardağı üzüm sirkesini ekleyip kavanoza doldurun. Üzerine dilimlenmiş limonları yerleştirin. En üste kereviz yapraklarını yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde bekletin.