15 adet kuzu pirzola
125 gram kuzu koldan kıyma
4 diş sarımsak
7-8 dal maydanoz
Birer yemek kaşığı kabukları soyulmuş fıstık ve badem
1 tatlı kaşığı baharat karışımı
2 su bardağı et suyu
1 su bardağı sirke, tuz, pul biber
Jüt ipi (ısıya dayanıklı ip)
BAHARAT KARIŞIMI İÇİN:
100'er gram yenibahar ve tarçın
50 gram karabiber
20 gram muskat
15'er gram toz karanfil ve toz kakule
KIZARTMAK İÇİN:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuzu pirzolaları kemiklerinden ayırın ve döverek açın. Kıymayı, kıyılmış sarımsak ve maydanozla karıştırın. İri doğranmış badem ve bütün fıstığı ilave edin. Baharat karışımı için, tüm baharatı bir kapta karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Köftenin içine 1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı, tuz ve pu lbiber koyup 2-3 dakika yoğurun. Bu karışımı 15 parçaya ayırın ve her birini dövülmüş kemiksiz pirzolalara sardıktan sonra jüt ipiyle bağlayın. Bağlama işi bittikten sonra zeytinyağında kızartın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sirke koyup 1 saat pişirin. Gerekirse, 1 saat sonra içinden sarmaları alıp suyu koyulaşsın diye 30-45 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.