Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Alkollü

MALZEMELER

    4 adet (140 gramlık) dana bonfile dilimi
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    2 dal fesleğen
    1 dal biberiye, taze kekik
    1 çay kaşığı tuz, tane karabiber
    50’şer gram porçini mantarı,
    kanlıca mantarı, tırtıl mantarı
    Yarım kuru soğan
    4 adet (15 cm x 15 cm) gömlek yağı
    1’er adet havuç, patlıcan, biber,
    kabak, domates, patates ve taze patates
    100 gram tereyağı
    1 kahve fincanı kırmızı şarap
    1 kahve fincanı demiglace sos
BONFİLE dilimlerini koparmadan ortadan ikiye ayırın. Zeytinyağı, 1 dal fesleğen, biberiye, kekik, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfileleri bir saat hazırladığınız marinede bekletin. Mantarları ve soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada soteleyin. Bu karışımı bonfilelerin içine yerleştirip kapatın. Daha sonra gömlek yağına sarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Havuç, patlıcan, biber, kabak ve domatesi incecik doğrayıp tavada soteleyin. Kalan 1 dal fesleğeni doğrayıp tavaya ekleyin. Patatesleri zar şeklinde incecik doğrayın. Taze patateslerin kabuklarını soymadan 2 mm inceliğinde dilimleyin. Tereyağını tavaya alarak dilimlediğiniz patatesleri ekleyin. Soteleyip, süzün. Daha sonra ince doğradığınız patatesleri tavaya alarak soteleyin. Sufle kaplarının içini dilim patateslerle kaplayın. Ortasına ince doğradığınız patatesleri yerleştirin. Üzerini yeniden taze dilim patateslerle kaplayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sufle kaplarını fırın tepsisine ters çevirerek çıkartın. 170 derece fırında 10 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Sotelediğiniz sebzeleri servis tabağına kalıp yardımıyla koyun. Yanına patatesi yerleştirin. Servis tabağına son olarak bonfileleri yerleştirin. Kırmızı şarabı kaynatın. Demiglace sosu ilave ederek kaynatmaya devam edin. Sıcak sosu bonfilelerin üzerine gezdirerek servis yapın.