MALZEMELER
1 kg dana rosto (nuar)
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı bira
3 adet soğan
Yarım çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağı et suyu
3 adet iri doğranmış havuç
150 gram kuru mürdüm eriği veya
taze kırmızı erik
2-3 dal maydanoz
Tuz, karabiber
ETİ tuzla iyice ovun. Sıvıyağı tencereye aktarıp kızdırın. Kızgın yağda, eti kabuk bağlayan dek, devamlı çevirerek kavurun (mühürleme denilen bu işlemle etin öz suyu ve besin değeri içinde kalır). Birayı, etin üzerine azar azar döküp buharlaştırın. 4'e bölünmüş soğanları, tozşekeri ve et suyunu ekleyip, daha bir lezzetli olması için çok kısık ateşte 1 saat pişirin. Sonrasında iri doğranmış havuçları eriklerle birlikte ete ekleyip, 35 dakika daha pişirin. Pişen dana rostoyu dilimleyip, garnitürleriyle beraber servis tabağına aktarın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.