Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı sıvıyağ +
    margarin karışımı
    2 tatlı kaşığı salça
    Yarım kg yağsız kıyma
    Yarım su bardağı pirinç
    300 gram haşlanmış asma
    yaprağı, 1 adet soğan
    Maydanoz, tuz, karabiber
DERİN bir kabın içinde kıyma, yemeklik doğranmış soğan, yıkanıp suyu süzülmüş pirinç, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın. Asma yapraklarının içine bu harçtan azar azar koyup sarın. Salçayı yağla tencerede kavurun. Üzerine sarmaları dizin. En üste tabak kapatın. Tabağın üzerine geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte pişmeye bırakın. Arada tabağı kaldırıp, sarmaların pişip pişmediğini kontrol edin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.