Sofra

Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    1 kg kavurma
    2 su bardağı yeşil mercimek
    1 kg galacoş
    4 adet soğan
    2 çorba kaşığı salça
    2 adet etsuyu tableti
    4-5 adet tandır ekmeği
    250-300 gram tereyağı
    1 çorba kaşığı tatlı kırmızı pulbiber
    Yarım demet maydanoz
    Yarım demet taze sarmısak
    4 diş sarmısak
    Tuz, karabiber
Yeşil mercimeği 6 su bardağı su ile düdüklü tencerede haşlayın. Mercimek haşlanırken tandır ekmeklerini doğrayın. 30-35 cm çapındaki tepsiye dizin. Galacoşu biraz su ile kaynatıp, ılınınca dövülmüş sarmısakları koyun. 1 adet soğanı ince ince doğrayın. 150 gram tereyağında pembeleşene dek kavurun. İçine kavurma, yeşil mercimek, etsuyu tableti, kırmızı biber, karabiber, tuz ve salçayı ekleyip, 1-2 dakika pişirin. 1,5-2 su bardağı su koyup, 1-2 taşım daha kaynatın. Tandır ekmeklerini fırında 5 dakika kurutup, üzerine galacoşu dökerek, 5 dakika fırında pişirin. Daha sonra üzerine mercimekli harcı dökün. Kalan 3 adet soğanı da yemeklik doğrayıp tereyağında pembeleşinceye dek kavurun. Mercimekli harcın üzerine gezdirin. Taze sarmısak ve maydanoz ile süsleyip, servis yapın.