MALZEMELER
Bir buçuk kg dilimlenmemiş biftek
Yarım kg kemik
2 litre su
1’er adet soğan ve pırasa
2 adet lahana yaprağı
4-5 adet arpacık soğanı
Karabiber taneleri, tuz
Patates Kavurma:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet soğan
1 kg haşlanmış patates
Tuz, karabiber
Arpacık soğan sosu:
60 gram ekmek içi (süt içinde bekletilmiş ve sıkılıp, süzülmüş)
3 adet haşlanmış yumurta sarısı
2 adet çiğ yumurta sarısı
8-10 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Tuz, karabiber
Şeker, sirke, limon, hardal
Elmalı yabanturbu sosu:
150 gram rendelenmiş yabanturbu
1 çorba kaşığı elma püresi
3 çorba kaşığı ufalanmış etsuyu tableti
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı ekmek kırıntısı
KEMİKLERİ, 2 litre suyla birlikte bir tencereye aktarıp, kaynatın. 30 dakika sonra bifteği ekleyerek, kaynatmaya devam edin. Etin pişmesine yakın, iri parçalar halinde doğranmış sebzeleri ve kırılmış 5-6 adet tane karabiberi ekleyin. Et pişene kadar kaynatmaya devam edin. Bu arada patates schmorren hazırlayın. Küçük doğranmış soğanları 3 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe pembeleştirin. Haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri ilave edin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kısık ateşte kavurun. Arpacık soğan sosu için, haşlanmış yumurta sarılarını ekmek içiyle karıştırın. Süzgeçten geçirin. Diğer malzemeleri ekleyip, koyu bir krema kıvamı elde edinceye dek karıştırın. Elmalı yabanturbu sosu için, çok az sıcak suda eritilmiş 3 çorba kaşığı ufalanmış etsuyu tabletini rendelenmiş yabanturbunun üzerine ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip, blendırdan geçirin. Pişirdiğiniz et ılındıktan sonra ince dilimler halinde dilimleyin. Servis tabağına aktarın. Üzerine eti haşladığınız et suyundan gezdirin. Patates schmorren, arpacık soğan sosu ve elmalı yabanturbu sosuyla birlikte servis yapın.