Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    1 dilim bonfile
    100 gram ıspanak, yarım soğan
    4 adet mantar, 1 dal biberiye
    2 çorba kaşığı krema
    1 adet ince dilim kaşar
    Demiglace sos için:
    1 adet bol ilikli kaval kemiği
    1 su bardağı zeytinyağı
    2’şer adet soğan ve havuç
    1 adet kereviz
    1 çorba kaşığı tane karabiber
    2 diş sarmısak
DEMIGLACE sos için, kemiği zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, çevirerek her tarafını kavurun. Fırın tepsisine alıp, doğranmış soğan, havuç ve kerevizi üzerine serpiştirin. Tane karabiber ve bütün sarmısakları ekleyin. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 4 saat, iyice kızarana dek pişirin. Fırından aldığınızda üzerini geçecek kadar su ilave edip, tencereye aktarın. Kısık ateşte, mümkünse köz ateşinde, suyu yarıya inene kadar pişirin. Tortusunu süzüp, yeniden ocağa oturtun. Rengi siyaha dönüp, koyu kıvam alana kadar pişirin ve kenara alın. Bonfileyi enine ikiye bölün. Önlü arkalı ızgarada pişirin. Demiglace sosu servis tabağına alın. Üzerine bir dilim bonfile yerleştirin. Kıyılmış ıspanak, piyazlık dogranmış soğan ve doğranmış mantarı soteleyin. Biberiye ve krema ilave ederek 1-2 dakika daha birlikte soteleyip, ocağın altını kapatın. Soteyi, bonfilenin üzerine gezdirin. Üzerine ikinci dilim bonfileyi koyun. Kaşar peynirini yerleştirin. Demiglace sos gezdirip, servis yapın.