Sofra

ELİF KORKMAZEL

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 çorba kaşığı
    1 kg kuşbaşı koyun eti

    Üzeri için:
    Kekik

    Servis için:
    2 adet kırmızı soğan
    1/2 demet maydanoz
    Tuz, pul biber, karabiber
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz, pul biber ekleyip, karıştırın. 1 çorba kaşığı yağı tavaya alın ve eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı daha yağ ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, pul biber, karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı daha önceden hazırladığınız servis tabağına alın ve kekik serperek servis yapın.