Sofra

1 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg patlıcan
    750 gram orta yağlı kıyma
    Tuz, karabiber, yenibahar
    4 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 adet soğan
    2 adet dolmalık biber
    2 adet kırmızı biber
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 adet limonun suyu
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    4-5 adet domates
    Yeteri kadar su
PATLICANLARIN kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber ve yenibahar ekleyin. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Şişe 1 adet köfte, 1 adet patlıcan olacak şekilde dizin. Izgarada çevirerek pişirin. Diğer taraftan sıvıyağı bir tencereye alıp, halka doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış biberleri ilave edin. Birkaç dakika kavurduktan sonra, ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçalarını ekleyin. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, tencereye tuz, karabiber, yenibahar, limon suyu ve tozşeker ekleyin. Kabuklarını soyup halka doğradığınız domatesleri kebabın üzerine dizin. Domatesler yumuşadığında tencereyi ocaktan alıp servis yapın.