Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram hamsi (kılçığı alınmış)
    Yarım kg mısır unu
    1-2 yaprak karalahana
    3 yaprak pazı, 1 adet pırasa
    8 dal taze soğan
    10-15 dal maydanoz
    4-5 yaprak taze nane
    Yarım çay bardağı bal baklası veya tozşeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay bardağı + 2 çorba kaşığı sıvıyağ
    1’er tatlı kaşığı toz fesleğen,
    kekik ve reyhan
    Yeteri kadar ılık su, tuz
AYIKLANMIŞ ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın. Sebzeleri derin bir kabın içine alın. İçine ince kıyılmış hamsi, mısır unu, bal baklası veya tozşeker, tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ, fesleğen, kekik, reyhan ve tuz ilave edin. Karışım, boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve karıştırın. Orta büyüklükte bir cam kabın içini 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayın. Hamsili malzemeyi içine boşaltıp, 1 saat bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirip, öbür yüzü de kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.