Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Mısır ekmeği için:
    1 su bardağı mısır unu
    1 su bardağı su
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Tuz, pulbiber
    Peynirli harç için:
    1 demet küçük turp
    1 adet salatalık
    Yarım demet maydanoz
    200 gram labne peyniri
    100 gram süzme yoğurt
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet limonun suyu
    1 adet limonun rendelenmiş
    kabuğu
    1 tatlı kaşığı hardal
    Tuz, karabiber
    Süslemek için: 3 adet turp
MISIR ekmeği için, bir tencerede suyu kaynatıp içine tuz ve mısır ununu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıvıyağ ekledikten sonra elinizle yoğurun. Merdaneyle açıp kalp şeklindeki bir kalıpla kesin. Yağsız tavada arkalı önlü 1-2 dakika pişirin. Peynirli harç için, turpları ve salatalığı küp doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Labne peyniri, yoğurt, zeytinyağı, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, hardal, karabiber ve tuzu karıştırın. Üzerine turp ve salatalıkları ilave edin. Buzdolabında 20 dakika bekletin. 3 adet turpun dış kabuklarını yaprak gibi açın. Kabuklar çiçek gibi açılana kadar soğuk suda bekletin. Servis tabağına 1 adet mısır ekmeği koyun. Üzerine bir kek kalıbıyla kalp şekline getirdiğiniz peynirli haçtan koyun ve ikinci mısır ekmeğini üzerine kapatın. Ekmeklerin hepsi bitene kadar aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.