MALZEMELER
2 adet patlıcan
2 adet kabak
3 adet domates
250 gram taze fasulye
200 gram bamya
3 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Yeterince su ve tuz
Sebzeleri yıkayın. Patlıcanları alacalı soyun. Kabağın dış yüzeyini temizleyin. Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayın. Bamyaların tepe kısımlarını dikkatlice soyun. Biberlerin tohum kısımlarını çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Patlıcan, kabak, fasulye ve biberleri irice doğrayın. Bir tencerede bütün sebzeleri 10-15 dakika soteleyin. Sebzeleri kavanozlara pay edin. Üzerine tuz ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tenceye 2/3'ü kadar su koyup kavanozları, kapakları aşağıda olacak şekilde 1 saat kaynatın. Sudan çıkartıp kapağı altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde, tüketeceğiniz zamana kadar bekletin.