Sofra

Ev Yapımı

MALZEMELER

    2 adet patlıcan
    2 adet kabak
    3 adet domates
    250 gram taze fasulye
    200 gram bamya
    3 adet yeşil biber
    2 adet kırmızı biber
    Yeterince su ve tuz
Sebzeleri yıkayın. Patlıcanları alacalı soyun. Kabağın dış yüzeyini temizleyin. Fasulyelerin uç kısımlarını ayıklayın. Bamyaların tepe kısımlarını dikkatlice soyun. Biberlerin tohum kısımlarını çıkartın. Domatesleri rendeleyin. Patlıcan, kabak, fasulye ve biberleri irice doğrayın. Bir tencerede bütün sebzeleri 10-15 dakika soteleyin. Sebzeleri kavanozlara pay edin. Üzerine tuz ekleyin. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın. Bir tenceye 2/3'ü kadar su koyup kavanozları, kapakları aşağıda olacak şekilde 1 saat kaynatın. Sudan çıkartıp kapağı altta kalacak şekilde soğumaya bırakın. Serin bir yerde, tüketeceğiniz zamana kadar bekletin.