Sofra
Üzüm mevsimi geçmeden bu keki denemelisiniz!

4 Porsiyon
70 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    125 gram kuru üzüm
    Yarım paket margarin
    1 su bardağı tozşeker
    2 paket vanilya
    1 çorba kaşığı tarçın
    1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
    4 adet yumurta + 1 adet yumurtanın akı
    Bir buçuk su bardağı un
    150 gram kıyılmış fındık
    3 çay kaşığı kabartma tozu
    2 su bardağı pudra şekeri
    Bir tutam tuz

    Süslemek için: Üzüm taneleri
Margarin, tozşeker, tuz, vanilya, tarçın ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırın. Üzerine 4 adet yumurtayı teker teker ilave edin. Un, fındık ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırın. Kuru üzümü ekleyin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 60-70 dakika pişirin. Pudra şekerini yumurta akıyla karıştırıp, kekin üzerine sürün. Üzüm taneleri ile süsleyip, servis yapın.