MALZEMELER
Bir buçuk su bardağı erişte
İki buçuk su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Yarım su bardağı ufalanmış tulum peyniri
Tuz
Sosu için: 2 adet kırmızı pancar
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kesmeşeker
1 adet sarmısak
Tuz
ERİŞTEYİ sıcak suda haşlayın. Fazla suyunu süzüp kenara alın. Tereyağını tencerede kızdırıp, erişteyi ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Ceviz, tulum peyniri ve tuzu ekleyip, ocaktan alın. Sosu hazırlamak için, pancarların
kabuklarını soyup blenderden geçirin. Pancarı tavaya alıp, zeytinyağı, kesmeşeker, rendelenmiş sarmısak ve tuzu ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.