Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk su bardağı erişte
    İki buçuk su bardağı sıcak su
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
    Yarım su bardağı ufalanmış tulum peyniri
    Tuz

    Sosu için: 2 adet kırmızı pancar
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet kesmeşeker
    1 adet sarmısak
    Tuz
ERİŞTEYİ sıcak suda haşlayın. Fazla suyunu süzüp kenara alın. Tereyağını tencerede kızdırıp, erişteyi ilave edin. 2-3 dakika kavurun. Ceviz, tulum peyniri ve tuzu ekleyip, ocaktan alın. Sosu hazırlamak için, pancarların
kabuklarını soyup blenderden geçirin. Pancarı tavaya alıp, zeytinyağı, kesmeşeker, rendelenmiş sarmısak ve tuzu ekleyin. 2-3 dakika kavurun. Sosu eriştenin üzerine gezdirip servis yapın.