Sofra
Gündemde bir çocuk doğum günü varsa, yaratıcılığınızı kullanmalısınız! Zira günümüz çocukları sıradan şeylere hiç yüz vermiyor...

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Çocuk

MALZEMELER

    Pandispanya için:
    3 adet yumurta
    3 adet yumurtanın sadece
    sarısı (toplam 6 yumurta
    kullanılıyor, 3 tanesinin sadece
    sarısı, diğer 3 adet yumurtanın
    tamamı kullanılıyor)
    3/4 su bardağı toz şeker
    1/4 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3/4 su bardağı elenmiş tam
    buğday unu
    1 çay kaşığı karbonat
    1 çay kaşığı vanilya
    Su bardağı olarak 200 gramlık
    bir bardak kullanıldı.

    Şeker Hamuru için:
    5 çorba kaşığı su
    15 gram (4 çay kaşığı) toz jelatin
    5 çorba kaşığı mısır şurubu
    (glikoz da kullanabilirsiniz)
    800-900 gram ince şeker
    (pudraşekerini üç kez robottan
    çekerek kullanabilirsiniz. Hem
    ince şeker, hem de pudraşekerini
    denedim. Ancak ince şekerle
    çok daha rahat çalışılan şeker
    hamuru elde edin.)

    Pasta Kreması için:
    200 gram krem peynir
    200 gram süzme yoğurt
    4 çorba kaşığı bal
    250 gram frambuaz (arzu edilirse)


Pandispanya
UNU ve karbonatı eleyin. Süt, yumurta, yumurta sarıları ve şekeri benmari usulü karıştırın. Vanilyayı ekleyin. Şeker eriyene dek mikserle iyice karıştırın. Ocaktan alın ve bu kez iyice ılınıp, yumurtalı karışımın hacmi 3 katına varana değin karıştırın. Unun önce 1/3'ünü, ardından yavaş yavaş tamamını yumurtalı karışıma ekleyin. En son tereyağını ekleyin ve düz fırın tepsisine döküp, üstünü düzleştirin. Önceden ısıttığınız fırında 10 dakika kadar pişirin.

Şeker Hamuru
SUYU kaynatın. İçine toz jelatini ekleyip, eriyene kadar karıştırın. Mısır şurubunu ilave edin ve iyice karıştırın. Derin bir kaba aktarın ve pudraşekeri ilave etmeye başlayın. Ele yapışmayan, biraz da sert bir hamur oluşacak. Şeker oranını siz buna göre yavaş yavaş ilave ederek ayarlamalısınız.

Pasta Kreması
Siz bu kremayı pasta dışında, istediğiniz meyvelerle de rahatlıkla ikram edebilirsiniz sevdiklerinize. Eğer kremanız, pastanızın üstüne yetmezse, bu miktarı iki katına çıkararak uygulayabilirsiniz.


Civcivler
1.
Pastaların hepsini, iki katlı yuvarlak kalıpla kesilmiş iki adet pandispanyadan yaptım. Anne-baba için biraz daha büyük yuvarlak kalıp, çocuklar için biraz daha ufak kalıp kullandım.
2.Baş kısımlarında yuvarlaklık için, pandispanya kenar kırıntılarını kullanarak kubbe oluşturdum.
3.İki yuvarlak pandispanya katını şurupla ıslattım. Ardından ballı krema ve frambuaz ile ara katı oluşturdum.
4.En son tüm pastayı yine krema ile kapladım. Buzdolabında bir saat beklettim.
5.Ardından şeker hamurunu merdane ile açarak, pastanın her tarafını beyaz şeker hamuru ile kapladım. Modellemelerde yapıştırmaları genelde suya batırılmış fırça ile o bölgeyi ıslatarak yaptım. Bazı yerlerde, özellikle kanat kısımlarında, bir adet yumurta akını iyice çırpıp, bunu fırça ile yapışması gereken yere sürerek yapıştırdım.