Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı pirinç
    Üç buçuk çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 adet soğan
    125 gram ciğer
    2 çorba kaşığı antep fıstığı
    Yarım havuç
    Yarım tatlı kaşığı toz şeker
    Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 demet dereotu
Pirinci 20 dakika sıcak suda bekletip, süzün. Tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp, tencerede kızdırın. Daha sonra, piyazlık doğranmış soğanı pembeleşene kadar soteleyin. Ciğeri ilave edip, karıştırın. Antep fıstığı ve doğranmış havucu ilave edin. Süzdüğünüz pirinç ve toz şekeri ekleyin. Baharatları katıp, iyice kavurun. Kuş üzümü ve kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencereye pirincin hizasına kadar su ekleyip, 2 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte, pirinç suyunu çekene dek pişmeye bırakın. Dilediğiniz şekilde süsleyip, servis yapın.