Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    8 adet kabuk midye
    3 adet büyük boy soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 çay bardağı pirinç
    Dört buçuk çay bardağı su
    Yarımşar demet taze nane,
    maydanoz ve dereotu
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı yenibahar
    Yarım çay bardağı kuş üzümü
    Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Soğanları piyazlık doğradıktan sonra tencereye alın. Yarım çay bardağı zeytinyağında, hafif ateşte pembeleştirin. Daha sonra yıkadığınız pirinci ve suyu ilave edin. Midye içlerini çıkartıp iyice yıkadıktan sonra tencereye ekleyin. Pirinç şişmeye başladığında midye kabuklarını ilave edin. Tahta kaşık yardımıyla pirincin kabukların içine girmesini sağlayın. Sonra ince kıyılmış naneyi, maydanozu, dereotunu, tuzu, karabiberi, kuş üzümünü ve dolmalık fıstığı da ekleyerek pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin.