Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    Yarım kg kurufasulye
    1 demet nane
    1 adet orta boy soğan
    1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Yeteri kadar su, tuz
AKŞAMDAN ıslattığınız kurufasulyeleri süzüp kenara alın. Tereyağını eritip yemeklik doğradığınız soğanı hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates ve biber salçasını ekleyin. 1 dakika birlikte kavurup fasulyeleri ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakın. Fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. 3 dal naneyi kenara ayırıp kalanları irice kıyın ve yemeğe ekleyin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Ayırdığınız nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.