Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram taze asma yaprağı
    1 su bardağı yeşil mercimek
    2 adet orta boy soğan
    Yarım su bardağı zeytinyağı
    200 gram kıyma
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
    5-6 dal taze reyhan
    Karabiber, pulbiber, tuz
    2 su bardağı sıcak su

ÖNCELİKLE ince kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Kıyma, ceviz içi, ince kıyılmış taze reyhan, karabiber, pulbiber ve tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak bir gece öncesinden ıslatılmış yeşil mercimeği ilave edin. 1-2 defa çevirdikten sonra ılınması için bir kenara alın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup parmak kalınlığında sarın. Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Sarmaları bir tencereye dizip üzerine sıcak suyu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat pişirin.