Sofra

ELİF KORKMAZEL

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4-5 yaprak güllaç
    İki buçuk su bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    İrmik helvası için:
    1 su bardağı irmik
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    İki buçuk su bardağı süt
    1 su bardağı toz şeker
    Süslemek için:
    Portakal kabuğu dilimleri
Dikdörtgen bir tepsiye ılık süt ve toz şeker koyup, karıştırın. Güllaç yapraklarını üst üste koyup, ıslatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Diğer taraftan helva için tereyağı ve fıstığı bir tencereye alıp, kısık ateşte 2 dakika kavurun. İrmiği ekleyin ve fıstığın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alın. Üzerine toz şekerli ılık sütü dökün ve kapağını kapatıp, 10 dakika demlendirin. Güllaçtan geniş ağızlı bir bardağın ağız kısmıyla yuvarlaklar kesin. Küçük bir cam kaseye güllaç, üzerine helva, tekrar güllaç tekrar helva olacak şekilde koyun. Güllaç ve helva bitene kadar aynı işleme devam edin. Bir kaşıkla helvanın üzerine bastırın. Kaseyi ters çevirip servis tabağına çıkarın. Kalan malzemeyle aynı işlemi tekrarlayın. Portakal kabuğu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.