Sofra

20 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    2 su bardağı su
    100 gram margarin
    Bir tutam tuz
    2 su bardağı un
    4 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı nişasta
    1 tatlı kaşığı irmik

    Kızartmak için:
    Sıvı yağ

    Şerbeti için:
    4 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1 dilim limon
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limonu bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynadıktan sonra limon dilimini içinden alın ve soğumaya bırakın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, yağ eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve karıştırarak ılınmasını sağlayın.Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. Nişasta ile irmiği ilave edip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa halka şekli vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve halkaları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarıp, servis tabağına alın.