Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı fındık yağı
    1'er su bardağı toz şeker ve süt
    3 adet yumurta
    2 su bardağı irmik
    1 su bardağı un
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    Şerbet için: 4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    Birkaç damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatıp, birkaç damla limon suyu ekleyin. Şerbeti soğumaya bırakın. Fındık yağı, tozşeker, süt ve yumurtayı iyice çırpın. Üzerine irmik ve unu yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam edin. Tekrar karıştırıp, en son iri dövülmüş cevizi katın. Yuvarlak bir tepsiye döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Kek sıcakken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Hamur şerbeti çekince, dilimleyerek servis yapın.