Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Fas Mutfağı

MALZEMELER

    1 çay bardağı irmik
    1 çay kaşığı toz tarçın
    1 çay kaşığı toz safran
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı çam fıstığı
    Yarım çay bardağı su
    1 çay bardağı süt

    Çilek sos için: 5 adet çilek
    2 çorba kaşığı toz şeker
    Yarım çay bardağı su
Bir tencerede 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağını birlikte eritin. Çam fıstıkları, 1 çay bardağı irmik, 1 çay kaşığı toz tarçın ve toz safranı ilave edip fıstıklar kızarıncaya kadar ağır ateşte kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra şekeri, kaynar suyu ve kaynar sütü ilave ederek dinlenmeye bırakın. Bu arada çilek sos için bütün malzemeleri ağır ateşte 5 dakika kaynatıp blendırdan geçirin ve soğutun. İrmik helvasını çilek sos ile servis yapın.