Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram vişne
    1 su bardağı toz şeker
    1 çorba kaşığı nişasta
    2 adet yumurta
    2 çorba kaşığı sirke
    1 adet hazır ekmek hamuru
Vişne sosu hazırlamak için, 500 gram çekirdekleri çıkarılmış vişneyi blenderden geçirip, tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı tozş eker ve 1 çorba kaşığı nişasta ilave edip, kaynatın. Kaynayıp, kıvam aldığında ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Ayrı bir yerde 1 adet hazır ekmek hamuruna 2 adet yumurta ve 2 çorba kaşığı sirke ilave edip iyice yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Fazla yağı süzüldüğünde servis tabağına alın. Üzerine vişne sosu gezdirip servis yapın.