Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Muhallebi için:
    4 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı pirinç unu
    1 çorba kaşığı mısır nişastası
    1 çorba kaşığı un

    Karamel sos için:
    Yarım kg esmerşeker
    Bir buçuk çay bardağı sirke
    2 paket krema
    Üzerine: Badem krokan
TENCEREYE pirinç ununu ve sütü alıp, mısır nişastasıyla, unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kıvamına gelince, tatlıyı kaselere ya da kuplara paylaştırın. Karamel sos için, esmerşekerin üzerine sirke koyup, sos kahverengi olana kadar ocakta karıştırın. Daha sonraocaktan alıp, 2 paket krema ekleyin. Karamel sosu muhallebinin üzerine gezdirin. En üste kırılmış krokanlar serpip servis yapın