Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurtanın sarısı
    600 ml krema
    1 paket vanilya
    2 çorba kaşığı tozşeker
    Karamel için:
    4 çorba kaşığı tozşeker
KREMAYI bir kaba alarak üzerine vanilyayı ekleyin ve yüksek ateşte ısıtın. Karışım kaynama noktasına geldiğinde ateşi kısın ve 5 dakika daha pişirin. Kremayı bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve tozşekeri açık renkli bir köpük elde edene kadar çırpın. Kremayı yavaş yavaş yumurtaya ilave ederek karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 4 adet krem brüle kabına paylaştırın. Bir fırın tepsisine iki parmak sıcak su koyun ve kapları içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar, tatlı katılaşıncaya dek pişirin. Daha sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerini streç film ile örterek bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce karamel için gereken tozşekeri krem brülelerin üzerine paylaştırın. Kapları fırının ızgara bölümüne yerleştirin. 250 derece fırında tozşeker renk değiştirip, karamelleşinceye kadar bekletin. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerindeki karamel sertleşince servis yapın.