Sofra

6 Porsiyon

MALZEMELER

    3-4 yaprak jelatin
    3 çorba kaşığı ılık su
    5 su bardağı krema
    3 çorba kaşığı tozşeker
    1 paket vanilya
YAPRAK jelatinleri iki parçaya bölüp, çukur bir kaba alın ve üzerine ılık su ekleyip yumuşaması için 5-6 dakika bekletin. Krema, tozşeker ve vanilyayı tencereye alıp, çok kısık ateşte devamlı karıştırarak kaynatmadan pişirin. Şeker eriyince, birkaç kaşık sıcak kremayı suda bekleyen jelatine ekleyin. Jelatin eriyene kadar karıştırın. Jelatinli kremayı tenceredeki kremaya döküp, devamlı karıştırarak 1-2 dakika daha (jelatin kremanın içinde eriyene kadar) pişirin. Ocaktan alın ve kremayı tek kişilik servis kaplarına ya da ayaklı bir servis kabına paylaştırıp buzdolabında 2 saat bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce, kapları buzdolabından çıkarın. Kapları hafifçe sağa sola sallayarak, servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerine arzuya göre frambuaz sos döküp, bekletmeden servis yapın.