MALZEMELER
Üç buçuk su bardağı light süt
1 su bardağı kahverengi tozşeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 adet damla sakızı
Erik sosu için:
Yarım kg mürdüm eriği
2 çorba kaşığı kahverengi tozşeker
2 su bardağı su
LIGHT sütü bir tencereye alın. Kahverengi tozşeker, pirinç unu ve damla sakızı ilave edip muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi ıslanmış cam kaplara paylaştırın. Donması için buzdolabında 2 saat bekletin. Erik sosu için mürdüm eriği ve kahverengi tozşekeri, su ile birlikte erikler yumuşayana kadar haşlayın. Daha sonra blenderden geçirin. Sakızlı muhallebilerin üzerine 1'er tatlı kaşığı erik sosundan gezdirip servis yapın.