Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet yumurtanın sarısı
    1 su bardağı toz şeker
    160 gram oda sıcaklığında tereyağı
    5 kahve fincanı un
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    Kreması için: 1 kahve fincanı un
    1 çay bardağından biraz az mısır nişastası
    2 adet yumurtanın sarısı
    Yarım çay kaşığı toz vanilya
    1 su bardağından biraz az toz şeker
    5 çay bardağı süt
    1 çay bardağı sıvı krema
    Üzerine: 100-150 gram dondurulmuş frambuaz ve böğürtlen
    Pudra şekeri
Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine toz şeker ekleyin ve mikserle kabarıncaya kadar çırpın. Tereyağını karışıma ekleyip yeniden karıştırın. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave ederek 2-3 dakika daha karıştırın. Hamuru kalp şeklindeki yağlanmış bir kaba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, un, nişasta, yumurta sarısı, toz vanilya ve toz şekeri geniş bir kapta karıştırıp kenara alın. Süt ve sıvı kremayı bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince yarısını kenarda bekleyen karışıma ekleyip karıştırın. Bu karışımı ocakta kalan sütlü kremanın üzerine tencereye geri dökün. Koyu bir kıvama gelinceye kadar yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Pişen tartı servis tabağına alın. Üzerine kremayı yayıp frambuazları dizin. İnce bir elekle pudra şekeri serperek servis yapın.