Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Vejetaryen

MALZEMELER

    125 gram (yarım paket) margarin
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı mahlep
    Aldığı kadar un
    Tuz

    İç harcı için:
    250 gram mantar
    2'şer adet küçük boy kabak, patlıcan, kırmızı biber ve çarliston biber
    Tuz, karabiber
    250 gram hellim peyniri

Hamur malzemesini kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tartölet kalıplarına, kenarlardan hafifçe yükselterek incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.İç harcı hazırlamak için mantar, kabak, patlıcan, kırmızı ve çarliston biberi incecik doğrayın. Tuz ve karabiberi ilave ederek soteleyin. Soğuduktan sonra tartöletlerin içine yerleştirin. Hellim peynirini küp doğrayın. Tartöletlerin üzerine serpin. Fırına vererek 5-6 dakika daha pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.