Sofra

Zorluk Derecesi Orta
Dünya Mutfağı

MALZEMELER

    2 adet bıldırcın
    4 adet hindiba
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı su
    Tuz, karabiber, hintcevizi
BILDIRCINLARI hafif yağlı tavada, tuz, kababiber ve hintcevizi ilavesiyle yüksek ateşte rengi dönene dek pişirin. Fırın tepsisine aktarın. Bıldırcının tavada bıraktığı suyu tekrar üzerine dökün. 160 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada hindibaları, 1 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı suda pişirin. Servis tabağına önce hindibaları, üzerine de bıldırcınları yerleştirin. En üste fırın tepsisindeki sostan gezdirip, servis yapın.