Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram hindi göğsü
    1 çay kaşığı tuz
    5 su bardağı su

    Sosu için:
    3 çorba kaşığı limon suyu
    Bir buçuk çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı dijon hardalı
    Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
    Bir buçuk çorba kaşığı ayçiçekyağı
    Bir buçuk çorba kaşığı zeytinyağı
    3 adet iri ve olgun şeftali
    6 yaprak marul
HİNDİ göğsünün üzerine tuzu serperek iki kat alüminyum folyoya sarın. Tencereye suyu alarak kaynatın. İçine hindi göğsünü yerleştirerek kısık ateşte 20 dakika pişirin. Paketi alt-üst ederek 10 dakika daha pişirin. Hindi göğsünü tencereden alarak 5 dakika dinlendirin. Daha sonra buzdolabının alt rafında dinlenmeye bırakın. Sosu hazırlamak için limon suyu, sirke, hardal, karabiber ve bir tutam tuzu iyice karıştırın. Ayçiçekyağını damla damla ilave ederek çatalla çırpın. Zeytinyağını da aynı şekilde ilave edin. Şeftalileri kabuklu olarak ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. İnce dilimleyerek bir kaseye alın. Üzerine hazırladığınız sostan 3 çorba kaşığı gezdirerek buzdolabına kaldırın. Buzdolabından hindi göğsünü alarak alüminyum folyoyu çıkartın. 5 mm kalınlığında dilimleyin. Servis tabağına marul yapraklarını yerleştirin. Üzerine hindi göğsünü ve buzdolabından çıkardığınız şeftali dilimlerini gül şeklinde dizin. Üzerine kalan sosu gezdirerek servis yapın.