Sofra

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    500 gram haşlanmış kaz eti (göğüs kısmından)
    5 adet domates
    5 adet sivri biber
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    5-6 dal maydanoz
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    5 adet lavaş
    Üzerine:
    1 adet yumurtanın sarısı
    Susam
Kaz etini elinizle didikleyin. Kabuğu soyulmuş domates ve sivri biberi küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağında 1-2 dakika çevirin. İnce kıyılmış maydanoz ve kaşar peynirini ilave edip, ocağın altını kapatın. Bütün malzemeyi karıştırın. Lavaşı düz bir zemine serin. Hazırladığınız harçtan ortasına uzunlamasına koyun ve dürüm şeklinde sarın. Diğer lavaşları da aynı şekilde hazırlayın. Lavaşların üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra verev şeklinde kesin ve sıcak olarak servis yapın.