Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4 adet derili piliç göğsü
    250 gram taze ıspanak
    1 adet orta boy soğan
    Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
    8’er adet kuru kayısı ve incir
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı toz tarçın

    Patates tart için:
    500 gram taze patates
    Yarım demet maydanoz
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Sosu için: 1 adet tavuk kemiği
    Yarım çay bardağı ayçiçekyağı
    1’er adet orta boy soğan ve havuç
    1’er çorba kaşığı salça ve un
    Defne yaprağı l 1 çay kaşığı tuz
TAVUK göğüslerini bıçak yardımı ile yırtılmadan açın. Taze ıspanağı ayıklayıp yıkadıktan sonra iri kıyın. Hafifçe kızdırılmış tencereye yağı koyup, küçük doğranmış soğanı pembeleştirin. Ilık suda yumuşatılmış kuru kayısı ve incirleri dörde kesip, pembeleşen soğana katın.
Biraz kavurduktan sonra ıspanağı ilave edip kavurun. Tuz ve tarçın ilave ettikten sonra, ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyan ıspanakları açıp, az tuz ekleyerek, tavuk göğüslerinin üzerine serin. Kapatıp, yağlanmış tepsiye ters çevirin, deriyi düzeltin. Üzerine fırça yardımı ile yağ sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Taze patatesleri kabukları ile yıkadıktan sonra tencereye koyup, üzerini örtecek şekilde su koyun. Patatesler tam pişmeden ocaktan alıp, suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğuyan patatesleri rendenin iri tarafı ile rendeleyin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Metal kalıplarda patateslere şekil verip, yapışmaz yüzeyli tavada altını ve üstünü kızartın. Kasaptan aldığınız tavuk kemiklerini kızgın tencerede, rengi dönene kadar kızartın. Soğan, havuç, defne yaprağı ve salça ekleyip kavurun. Un ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz ve üzerini örtecek kadar su koyun. Kısık ateşte 30 dakika kaynatıp, süzgeçten geçirin. Piliç sarmaları patates tart ve sosla servis yapın.