Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 adet bütün tavuk
    1 su bardağı pirinç
    250 gram kuşbaşı dana eti
    12 su bardağı su
    6 çorba kaşığı zeytinyağı
    5-6 dal ince kıyılmış tere
    Tuz, karabiber, pulbiber

TAVUĞU yıkayın ve kurulayın. 1 su bardağı pirinci yıkayıp süzün ve bir kenara alın. Dana etini 12 su bardağı suda suyunu çekene kadar pişirin. Üzerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı, pirinç ve tere ekleyip kısık ateşte 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırarak, tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız pirinçli harcı bastırarak tavuğun karnına doldurduktan sonra boydan boya dikin. Tavuğun sığacağı büyük bir tencerede kalan 5 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Tavuğu tencereye yerleştirip her yanı altın sarısı renk alana kadar kızartın. Üzerine çıkacak kadar su ve tuz ilave edip bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Bir çatal yardımıyla tavuğu birkaç yerinden delin ve 40 dakika daha pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.