Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı sıcak su
    1 adet soğan
    3/4 çay bardağı sıvı yağ
    1 çorba kaşığı salça
    4-5 adet haşlanmış patates
    1/4 limonun suyu
    1 demet maydanoz
    3-4 dal taze soğan
    Tuz, pul biber, kimyon
    Süslemek için:
    Maydanoz ve limon kabuğu

İnce bulgurun üzerine kaynar su döküp, üzerini örtün. Kabukları soyulmuş patatesleri haşlayın. Bu arada küp doğranmış soğanı, sıvı yağda pembeleştirin. Üzerine salçayı ekleyip, yarım dakika daha kavurun ve bulgurun üzerine dökün. Maydanozu ince kıyın. Daha sonra haşlanmış ve rendelenmiş patatesleri, limon suyunu, ince kıyılmış maydanozu ve taze soğanı, tuzu ve baharatları harca ekleyin. Hazırladığınız harcı iyice yoğurun. Elinizle köfte şekli vererek servis tabağına dizin. Kıyılmış maydanoz ve ince uzun kesilmiş limon kabukları ile süsleyip servis yapın.