1.Asma yapraklarını tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar su ekleyerek, yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra yaprakları birkaç su yıkayıp, suyunu süzdürelim, bekletelim. Bir kaba kıymayı, salçayı, pirinci, küp doğranmış soğanı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, tereyağını, tuzu, baharatları ve 1 çay bardağı suyu ekleyip, yoğurarak karıştıralım.
2.Yaprakların damarlı kısımları içe gelecek şekilde, dolma içinden bir miktar koyalım.
3.Sonrasında düzgünce saralım. Tencereye sarmaları yan yana ve aralıksız dizelim. Bir tavaya sıvı yağı aktarıp salçayı, limon suyunu, dövülmüş sarımsakları, ve tuzu ekleyip yarım dakika kavuralım. Sonrasında sıcak suyu ilave edip, sosu bir taşım kaynatalım.
4.Hazırladığımız sosu sarmaların üzerine gezdirelim. Sarmaların seviyesine gelecek kadar sıcak su ekleyerek porselen bir tabağı ters çevirip üzerine kapatalım. Tencerenin kapağını da örtüp, ağır ateşte pişirelim. Sarmaları ateşten alıp ılıtarak servis yapalım.