Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Yarım kg salamura asma yaprağı
    3 demet taze soğan
    3 demet sarımsak
    2 demet maydanoz
    1 demet nane
    2 demet dereotu
    Bir buçuk komposto
    kasesi baldo pirinç
    1 komposto kasesi zeytinyağı
    1 komposto kasesi sirke
    2 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı tuz
    Karabiber, dolma baharı
Asma yapraklarının tuzunu almak için 15 dakika sıcak suda bekletin. Sudan geçirip kenara alın. Taze soğan, sarımsak, maydanoz, nane ve dereotunu temizleyip incecik kıyın Geniş bir kaba alıp üzerine yıkanıp
süzülmüş pirinci, zeytinyağını, sirkeyi, toz şeker ve tuzu ilave edin. Baharatları da ekleyip iyice karıştırın. Asma
yapraklarını düz bir zemine serip içlerine büyüklüklerine uygun miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Yayvan bir tencerenin dibine birkaç adet yaprak serip dolmaları dizin. Üzerine bir tabak
kapatıp bir komposto kasesi su ekleyin. Ocağa oturtup ağır ateşte yarım saat pişirin. Ilık olarak servis yapın.