Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    12 adet dolmalık biber
    1 kg soğan
    2 su bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı karabiber
    1'er tatlı kaşığı yenibahar,
    kimyon, kırmızı toz biber
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 demet dereotu
    Tuz
Dolmalık biberlerin üst kısmını kesip içini iyice temizleyin. Soğanları küp biçiminde doğrayın. Bir buçuk su bardağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ilave edip, pirinç tane tane olana kadar kavurma işlemini sürdürün. Daha sonra sırasıyla salça, kuş üzümü, dolmalık fıstık, baharat baharatlar, toz şeker ve tuzu da tencereye ekleyin. Dereotunu ince kıyıp harca katın. Ocaktan alıp soğutun. Dolma biberlerinin dörtte üçünü harçla doldurup bir fırın tepsisine dizin. Dolmaların üstüne çıkacak kadar soğuk su ve kalan zeytinyağını ekleyin. Tepsinin üstünü alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu açın ve üzerini arzunuza göre kızarttıktan sonra, fırından alıp soğumaya bırakın. İyice ılındıktan sonra servis yapın.