Sofra

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 kg üzüm yaprağı
    Bir buçuk kg soğan
    2 su bardağı zeytinyağı
    2 su bardağı pirinç
    1 çorba kaşığı salça
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    1 çorba kaşığı karabiber
    1'er tatlı kaşığı yenibahar,
    kimyon, tatlı toz kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 demet dereotu
    Yeteri kadar su
    Tuz
Üzüm yaprakları taze ise kaynar suda 3 dakika tutup çıkartın. Salamuranın tuzunu almak için 1-2 saat suda bekletin. Ardından yumuşaması için 10 dakika kaynatın. Soğanları küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Pirinci ilave edip taneler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine salça ve kuş üzümü ekleyip kavurmayı sürdürün. Sonra dolmalık fıstığı, baharatları, tuzu, toz şekeri ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir iki kere çevirip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yaprakları açıp içlerine yeterli miktarda harç koyun ve çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Hazırladığınız sarmaları tencereye dizip üzerine bir ağırlık yerleştirin. Üstünü geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte pişmeye bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe getirip, 25 dakika daha pişirin. Altını kapatıp 10 dakika dinlendirin. Suyunu süzün. Tamamen soğuduktan sonra servis yapın.